سختی آب چیست؟
در مبحث تصفیه آب دو نوع سختی آب وجود دارد.
مورد اول سختی کل آب نام دارد که به معنای میزان مجموع یون های منیزیم و کلسیم موجود در آب می باشد که آن را با TH نمایش می دهند و واحد سنجش آن ppm است.عموم کاربرد  TH در تصفیه آب برای محاسبه ظرفیت سختی گیررزینی (سیستم های تبادل یونی ) کاربرد دارد و کمتر برای طراحی دستگاه تصفیه آب صنعتی از TH استفاده می شود.


مورد دوم سختی محلول در آب نام دارد که با اصطلاح شوری آب در میان عموم مردم رواج دارد.سختی محلول در آب با علامت اختصاری TDS نمایش داده می شود و واحد سنجش آن ppm یا mg/L می باشد.از TDS برای طراحی سیستم های تصفیه آب استفاده می شود . TDS را می توان بوسیله TDS مترهای پرتابل ، رومیزی و نمایشگرهای آنلاین TDS اندازه گیری نمود و همچنین مقدار دقیق هریک از یون های تشکیل دهنده موجود در TDS را می توان از طریق انجام آنالیز شیمیایی آب اندازه گیری نمود.

حال این سوال پیش می آید که میزان سختی (TDS) مناسب جهت مصارف آشامیدنی چه مقدار می باشد؟

برای استفاده از آب جهت مصارف آشامیدنی استاندارد هایی وجود دارد . این استانداردها بصورت جهانی ارائه شده و خود کشورها نیز با توجه به شرایط آن کشور استانداردهایی را وضع نموده اند.محدوده سختی (TDS) مناسب جهت مصارف آشامیدنی بین  50 تا 150 ppm اعلام شده است ، اما در اکثر موارد مصرف آب شرب با سختی 80-30 ppm توصیه می گردد.

دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس قادر به کاهش TDS انواع آب ها می باشند ، که از میان آن ها می توان به دستگاه تصفیه آب صنعتی ( آب شیرین کن صنعتی ) جهت تصفیه آب های چاه ( لب شور)و دستگاه تصفیه آب دریا ( آب شیرین کن دریا) اشاره نمود.

برای تولید آب شرب مصرفی در منازل نیز می توان از دستگاه تصفیه آب خانگی با تکنولوژی اسمز معکوس استفاده نمود  که در حال حاضر یکی از بهترین و کم هزینه ترین روشهای تصفیه آب در دنیا به حساب می آید.